Nyhet

Björk släpper podcast om sin musik

Avsnitten följer artistens diskografi och skapandeprocessen bakom respektive album.

Isländska Björk släpper sitt tionde album Fossora till hösten, vilket också blir hennes första på fem år. Nu meddelar artisten att hon också släpper en podcast, där hon kommer att prata om och reflektera över skapandeprocessen kring var och ett av sina album, skriver NME.

I en teaser till podcasten beskriver Björk podcasten som ”ett experiment som fångar vilka känslor, klangfärger och tempon som vibrerade under de olika faserna av hennes karriär”.

– När folk frågar om hur musiken skiljer sig åt på mina album, känns det lättast att använda visuella genvägar. Det är därför mina omslag är nästan som hemmagjorda tarotkort. Bilden på framsidan kanske framstår som ett visuellt tillfälle, men för mig är det en beskrivning av hur det låter. Jag försöker beskriva det med färger, texturen i textilerna, vad jag håller för något, och min hållning och dess vinkel visar hur det förhåller sig till världen, förklarar hon vidare i teasern.

De första tre avsnitten av Björk: Sonic Symbolism släpps nästa torsdag. Resterande avsnitt kommer avverka artistens diskografi med ett avsnitt i veckan fram till den 13:e oktober. Lyssna på teasern här:

Björk fick sitt internationella genombrott med den alternativa rockgruppen The Sugarcubes, och gruppens upplösning 1992 markerade början på en imponerande solokarriär för den isländska artisten. Hon släppte albumet med den passande titeln Debut 1993 och har sedan dess utvecklat sitt unika sound över de nio följande studioalbumen.

LÄS OCKSÅ: BJÖRK AVSLÖJAR DETALJER OM NYTT ALBUM

 

ANNONCE