Nyhet

Erik Grönwall tackar sin donator – ”Du ger mig en andra chans i livet”

Efter lyckad cancerbehandling under förra året firar artisten två födelsedagar.

Sångaren och artisten Erik Grönwall gjorde sig ett namn när han vann Idol 2009. Efter det blev han sångare i rockgruppen H.E.A.T och axlar idag rollen som sångare och frontman i Skid Row.

I april 2021 meddelade Grönwall att han drabbats av akut lymfatisk leukemi och börjat genomgå behandling för den livshotande cancerformen, skriver Aftonbladet. Under hösten samma år meddelade han att behandlingen hjälpt, och nu tackar han sin anonyma benmärgsdonator i ett inlägg på sociala medier.

”Jag får fira två födelsedagar varje år och idag är den första födelsedagen för Erik 2.0”, skrev han i ett inlägg under förra veckan, där han fortsätter:


”För ett år sedan idag föddes jag på nytt och fick en andra chans i livet. Det är exakt ett år sedan jag gjorde min benmärgstransplantation och fick nya stamceller från en anonym benmärgsdonator. Någonstans i världen finns en person som räddade mitt liv. En person som jag inte känner och som inte känner mig. Den här personen har ingen koppling till mig men gav mig ändå den vackraste saken som existerar – livet! Så oavsett anledningen till varför du räddade mig, oavsett incitament och vem du än är, är du min hjälte. Batman, Superman, Spider-Man har ingenting på dig. Tack för att du ger mig en andra chans i livet. Jag lovar att jag ska göra det mesta av det.”


I samma inlägg delar Erik Grönwall bilder på sin resa från ett år sedan till idag, där han också uppmanar den som läser inlägget att göra det bästa man kan av det man har.

Skid Row, där Grönwall står bakom micken sedan mars i år, släpper sitt nya album The Gang’s All Here i oktober.

LÄS OCKSÅ: RULLSTOLSBURNE ERIK AVVISADES FRÅN SPELNING – NU BJUDER BANDET PÅ NY KONSERT


ANNONCE