Nyhet

Olivia Newton-John är död

Den brittisk-australiska sångerskan och skådespelaren blev 73 år gammal.

Olivia Newton-John har gått bort, 73 år gammal, enligt hennes officiella profil på Instagram.
Det är hennes man John Easterling som har offentliggjort nyheten som säger att Olivia dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien omgiven av vänner och familj. Dödsorsaken är inte offentliggjord, men Olivia har kämpat mot bröstcancer i mer än 30 år, och detta nämns också i uttalandet, där alla uppmanas att skänka pengar till Newton-Johns stiftelse, som forskar om naturlig medicin som cancerbehandling. Detta uppmanas man att göra istället för att skicka blommor.

Olivia Newton-John slog igenom internationellt 1978 som kvinnlig huvudroll i filmen Grease, där hon spelade mot John Travolta. Hon medverkade också på flera låtar på soundtracket, inklusive hits som Summer Nights, Hopelessly Devoted To You och You're The One That I Want, där den förstnämnda och sistnämnda är duetter med John Travolta.

1980 fick hon ännu en hitlåt med den tillhörande titellåten till filmen Xanadu där hon också gjorde huvudrollen. 1981 fick hon stor uppmärksamhet igen med albumet Physical och titellåten. Denna gång utan en tillhörande film, men istället gjordes musikvideor till alla låtarna på albumet, vilket var och är ganska ovanligt.

Olivia Newton-John föddes i England, men när hon var sex år emigrerade hennes familj till Australien. Hon släppte sitt första album 1971 och släppte totalt 26 album, varav det senaste släpptes 2016. Hon medverkade i totalt 15 filmer, senast The Very Excellent Mr. Dundee från 2020. Genom åren sålde Newton-John runt 100 miljoner skivor.

LÄS OCKSÅ: Beyoncé ändrar låtar på albumet efter kritik
ANNONCE