Nyhet

Ozzy slopade LSD efter konversation med häst – ”då räckte det för mig”

Efter en resa hem till England tog Ozzy Osbourne sin sista tripp.

Det är för många ingen nyhet att Ozzy Osbourne genom sin karriär stoppat i sig både det ena och det andra.

Vad han nyligen avslöjade i en intervju med Classic Rock är dock att han slutade ta LSD efter en prekär händelse som involverade en häst, under tidiga delen av 70-talet.

När Black Sabbath spelade in sin fjärde platta Vol. 4, som från början var tänkt att dela namn med låten Snowblind (en referens till de stora mängder kokain bandet tog under inspelningarna), var även LSD en populär drog i USA.


– Vi bodde tillsammans i ett hus i Los Angeles, repade där, tog massa droger och gjorde ett album. Det var tider det, säger Ozzy till Classic Rock och fortsätter:

– Under den tiden i USA gillade många att lägga LSD i sina drinkar. Jag brydde mig inte. Jag brukade svälja en handfull lappar åt gången. Det slutade dock när vi kom tillbaka till England. Jag tog 10 lappar LSD och gick en promenad på ett fält. Det slutade med att jag stod där och pratade med en häst i ungefär en timme. Till slut vände sig hästen om och sa åt mig att dra åt helvete. Då räckte det för mig.

På senare år har ”The Prince Of Darkness” lämnat substanserna bakom sig helt och hållet. I en intervju med Orange County Register från 2019, berättar Ozzy att han varken dricker alkohol, röker tobak eller använder droger längre och menar att det inte är värt det.


I dagsläget är Ozzy Osbourne aktuell med sin nya skiva Patient Number 9 som släpps den nionde september. Albumet gästas av bland andra Chad Smith, Taylor Hawkins, Robert Trujillo, Jeff Beck, Eric Clapton, Elton John, Slash, Duff McKagan och Black Sabbaths gitarrist Tony Iommi. Gitarristen Zakk Wylde kommer också att medverka på samtliga låtar, skriver MetalSucks.

För den som vill höra Ozzy live kommer han i sällskap av Judas Priest till Friends Arena i Stockholm den 5 maj 2023.

LÄS OCKSÅ: COLDPLAY FÖRVÄXLADE ULLEVI MED ORT PÅ ÖLAND


ANNONCE