Nyhet

Rammstein planerar nyårskonsert med plats för 145 000

Bandet sålde nyligen ut Ullevi tre dagar i rad och nu planerar de en nyårskonsert i München i hemlandet Tyskland.

Nyligen spelade Rammstein inför totalt 162 000 personer på tre utsålda konserter på Ullevi i Göteborg. De blev därmed det första metalbandet att sälja ut arenan tre dagar i rad. En annan bedrift som gjordes i samma veva var när bandet slog rekord i grannlandet Norge för flest sålda biljetter till en enskild konsert, när de hade 65 000 åskådare i Oslo.

Nu rapporterar tidningarna Bild och Münchenbaserade Süddeutsche Zeitung att Rammstein planerar en nyårskonsert på Theresienwiese i München med plats för nästan 150 000 åskådare. Här arrangeras oktoberfest varje år och området är på hela 150 000 kvadratmeter. Planeringen är långt framskriden och det är bara stadsfullmäktige i München som behöver ge sitt samtycke till konserten.

Om München säger nej har Rammstein redan en plan b på plats med Essen i delstaten Nordrhein-Westfalen som tilltänkt stad. Dessutom kommer konserten med största sannolikhet att livestreamas på nyårsafton.

Rammstein har precis avslutat sin Europaturné, där bandet bara i Tyskland sålde 600 000 biljetter på två timmar till sina konserter. I slutet av augusti och under hela september spelar bandet en stor stadionturné i USA som sedan avslutas i grannlandet Mexiko med totalt tre konserter på ForoSol i Mexico City.

LÄS OCKSÅ: In Flames ger Sverigespelningar med välkända förband

 


ANNONCE