Nyhet

Roger Waters kallar Joe Biden för en krigsförbrytare

Pink Floyds tidigare frontman Roger Waters befinner sig på turné i Nordamerika, och där uttrycker han sin politiska hållning genom att kalla ett antal personer för krigsförbrytare.

Bland annat USA:s president Joe Biden hamnar i fokus när han stämplas som krigsförbrytare av Roger Waters. Detta kan man uttyda både genom att Biden syns i det visuella bildspelet under etiketten "krigsförbrytare" i Waters scenshow samt att Roger försvarade sin ståndpunkt i en intervju med CNN.

"Han kastar bensin på elden i Ukraina, vilket är ett stort brott. Varför kan inte USA uppmana [Volodymyr] Zelenskyj, [den ukrainske] presidenten, att förhandla och undvika behovet av detta fruktansvärda krig som dödar... ingen vet hur många ryssar".

CNN:s Michael Smerconish, som intervjuar Waters, säger att artistens inställning verkar skylla på ukrainarna och att USA bör betraktas som befriare i kriget mellan Ryssland och Ukraina. Till detta svarar Waters: "Ni har ingen roll som befriare! Vad pratar du om?". Som svar på detta nämner Smerconish USA:s roll som befriare under andra världskriget, men även här motiverar Waters sin motsatta inställning till USA:s interaktion med att nämna deras passivitet fram till Pearl Harbor och att vi inte får glömma de 23 miljoner ryssar som dog under kriget i kampen mot nazisterna.

Tidigare i år kallades Biden för "en jävla slemboll" av Waters, och det är inte första gången som musikern har uttryckt starka åsikter. I juli gjorde han ett uttalande om att han är mycket viktigare än Drake och The Weeknd. Detta efter att recensenter inte hade dykt upp på Waters spelning i Toronto, då de istället hade sökt sig till turnépremiären för The Weeknd samma kväll. Även om det slutade med att den sistnämndas spelning ställdes in på grund av strömavbrott i regionen.

Waters ställningstagande till Biden har redan spridit sig till en stor publik då han har turnerat med This Is Not A Drill-turnén sedan början av juli, och man kan förvänta sig att temat kommer att fortsätta vara en del av musikerns scenshow i de följande konserterna, tills den nordamerikanska turnén avslutas den 15 oktober.

LÄS OCKSÅ: Roger Waters säger att han är mycket viktigare än Drake och The Weeknd

 


ANNONCE