Nyhet

Rolling Stones släpper promo-film från 60-talet för första gången

I videon inspirerad av rättegången efter "The Redlands Bust" syns Keith Richards spela domare.

1967 släppte Rolling Stones singeln We Love You, efter att Mick Jagger, Keith Richards och sångerskan Marianne Faithfull blivit gripna i Richards hem till följd av droginnehav. En händelse i bandets historia refererad till som ”The Rolling Stones Redlands bust”.

Den brittiska pressen hade länge uppmärksammat och kritiserat bandet för deras dekadenta livsstil, vilket till slut också ledde till att polisen genomförde en razzia hemma hos Richards.

– Det knackar på dörren, jag tittar ut genom fönstret och det är en massa dvärgar där ute. Jag hade aldrig åkt dit förut och jag var fortfarande hög på LSD, berättar Richards i sin självbiografi, enligt Rolling Stone.


Både Jagger och Richards dömdes till fängelse, men släpptes tätt inpå efter påtryckningar och kritik mot domen.

Nu släpper bandet promo-videon till låten som raljerar över händelsen, skriver NME. I videon syns en ung Keith Richards spela domare, medan Mick Jagger och Marianne Faithfull deltar i en plojversion av deras egen rättegång. Se den här:

Tidigare i år bekräftade Keith Richards att deras nuvarande trummis Steve Jordan, som ersatte originalmedlemmen Charlie Watts efter hans död, kommer att hjälpa bandet att färdigställa sitt nya album, enligt NME.


De slutförde också nyligen sin turné Sixty, med besök i Stockholm, där rockveteranerna fick tre av sex stjärnor av GAFFAs Carl Andreou som bland annat skrev:

”Visst bjuder denna rockfest ändå på godkänd underhållning. Och jag har sett dem förr, men starstruck blir jag där på håll ännu en gång ändå. Detta är kultfigurer av sådan dignitet att det är hänförande i sig att bara få uppleva dem live. Men hjältestatus räcker bara så långt. En konsert ska bjuda på så mycket mer utöver tillfredsställelsen att se rockikoner i verkligheten.”

Läs hela recensionen här.


LÄS OCKSÅ: UPPSPEEDADE LÅTAR GÖR REVIVAL PÅ TIKTOK

ANNONCE