Nyhet

Dolly Partons önskemål: "Jag vill ha Elton John på mitt album"

Countrylegendens nya rockalbum kommer täcka Don't Let The Sun Go Down On Me tillsammans med låtar från The Rolling Stones, Prince och mer.

Dolly Parton säger att hon har kontaktat Elton John i hopp om att han ska dyka upp på hennes kommande rockcoversalbum, enligt NME.

Albumet, som kommer 2023, bekräftades denna vecka med covers av låtar av Prince, The Rolling Stones, Led Zeppelin och Lynyrd Skynyrd.

I en ny intervju med Zoe Ball på BBC Radio 2 Breakfast Show bekräftade Parton också en cover av Elton Johns Don't Let The Sun Go Down On Me inför albumet, och avslöjade att hon har nått ut till John för att försöka få honom att delta i den nya versionen.


LÄS OCKSÅ: "Pengaregn över Dolly Parton – får en miljard kronor"

– Jag har precis spelat in för mitt rockalbum och jag gjorde [Eltons] låt, Don't Let the Sun Go Down On Me, Och jag har skickat ett meddelande och frågat om han skulle vilja sjunga med mig på den och möjligen spela piano, säger Parton och fortsätter:

– Så om ni alla ser honom, säg att Dolly vill att du ska sjunga på hennes skiva! Men jag älskar honom, säg bara till honom att njuta av det för det vore jättekul för mig.


När hon diskuterade albumet i sin helhet tillade hon:

– Jag jobbar på albumet och det kommer förhoppningsvis ut någon gång nästa höst, lagom till julen nästa år. Jag kommer att göra många klassiska låtar som är rocklåtar och sedan några som jag har skrivit.

LÄS OCKSÅ: "Dolly Parton invald i Rock And Roll Hall Of Fame"


ANNONCE