Nyhet

Svenska paret vill köpa och stoppa jullåten

Tomas och Hannah Mazetti har tröttnat på julhiten Last Christmas.

Last Christmas av den brittiska popduon Wham! uppskattas inte av alla. Trots att låten från 1984 gått upp på singellistans topp 40 nästan varje år sedan 2007 har paret Mazetti från Göteborg startat en insamling för att få bort den, skriver Expressen.

Hoppet är att köpa rättigheterna och förbjuda låten för all framtid och hittills har paret varit i kontakt med människor som menar att de är beredda att skänka sammanlagt 600 000 svenska kronor.

Även om summan de fått in är stor räcker det inte för att kunna köpa Last Christmas. Låten ägs av Warner Music UK och är värd omkring 250 miljoner kronor, enligt Daily Star.


LÄS OCKSÅ: "BÄST JUST NU: Kan få en ateist att bli troende"

För Expressen berättar Tomas Mazetti att hans fru började tycka illa om låten för 13 år sedan då hon arbetade som kafébiträde i Oxford i Storbritannien när julhiten gick varmt på radion. Paret började därefter fråga sina nära och kära hur mycket de skulle kunna lägga för att bli av med låten, vilket skapade stort engagemang.

I takt med att julmusiken började spelas i november i år påmindes paret om idén och drog igång insamlingen No More Last Christmas.


– Det är kul för folk blir så sura på det hela, medan vi ser det som ett skämt. Flera verkar tro att vi vill förstöra julglädjen, berättar Tomas Mazetti för Expressen.

– En rolig grej är att Hannah faktiskt gillar George Michael lite, så det handlar egentligen bara om att vi inte orkar höra låten spelas dygnet runt, tillägger han och skrattar. 

LÄS OCKSÅ: "Little Simz släpper kortfilm"


ANNONCE