Nyhet

Yasins fortsatta kritik mot P3 Guld och Grammis

"Jag känner verkligen såhär: behåll era priser."

När P3 Guld i november klargjorde att tre kategorier tas bort från galan – Årets Pop, Årets Rock/Metal och Årets Hiphop/RnB – blev rapparen Yasin upprörd. På sin Instagram la han upp en bild på sina priser från musikgalan liggandes i en papperskorg.

– Låt dem aldrig sätta ett pris på din konst, skrev han.

Nu fortsätter han rikta kritik mot både P3 Guld, Grammisgalan och Sveriges Radio, skriver Kingsize Magazine. I två nya avsnitt av YouTube-podcasten DiaLogiskt berättar rapparen vad han tycker om musikgalorna:


– Jag känner verkligen såhär: behåll era priser. Det är så jag känner. Om jag var en artist i Sverige för kanske 50 år sedan, så tror jag inte ens att jag skulle få komma utanför parkeringen på de här galorna.

Han fortsätter:

– Ska jag komma dit nu? Ska de prata om och bedöma min konst, och en kultur vi har skapat själva? Ska de komma och säga till oss vem som är bäst? Vad vet ni? Jag fattar, ni hämtar en, två alibin och så ska de säga till er vad som är bäst. Men det betyder inte ett skit.


Sveriges Radio har under flera år fått kritik för att ha spelat svensk gangsterrap. Men i P3:s sammanställning av årets mest spelade låtar under 2022 framgår det att antalet uppspelningar av svensk hiphop har minskat. Yasin riktar därför också kritik mot radiokanaler:

– Du behöver inte radion som duktig rappare idag. Du behöver inte din musik på radio, du behöver inte vinna ett pris. Allt det här är bara prestige, om du faktiskt inte behöver promon. Men det finns andra vägar att gå. Skriv till mig, jag delar din låt. Det är mycket effektivare än radion. Vem lyssnar på radio?

LÄS OCKSÅ: "Efter ändringarna i P3 Guld – artister i protest"


ANNONCE