Nyhet

Därför nobbade Kent önskemålet från Victoria och Daniel

GAFFA.se – allt om musik

I podcasten Hemma Hos Strage, som leds av journalisten Fredrik Strage, berättar sångerskan Lisa Nilsson om hur det kommer sig att hon fick framföra Utan Dina Andetag på festföreställningen innan Daniel och Victorias bröllop.

Strage frågar om Lisas relation till Kent och hon förklarar att hon inte lyssnat mycket på dem, mer av intresse och beundran, men att det musikaliska inte ”fäster på”.

Hon fortsätter med att berätta om ovan nämnda fest, och att hon blev uppbokad på möte med konserthuschefen som berättade att Kent först blev tillfrågade att spela, eftersom Utan Dina Andetag är Victorias och Daniels ”’they’re playing our song’-song”, förklarar Lisa.

Problemet var bara att scenen redan var fylld med en hel symfoniorkester, och att Kent inte skulle få plats. Jocke Berg ska då ha fått frågan om att sjunga solo, men tackat nej och sagt att det är hela gruppen eller ingen som gäller.

– Så det var en sån här villkorsgrej, de var kompromisslösa och vägrade separera Jocke från gruppen. All heder åt det, de har sina principer, de höll fast på det och då gick bollen över till mig. Så det var så det gick till. Det var ett beställningsjobb verkligen, säger Lisa Nilsson i podden.

Lyssna på avsnittet nedan, bröllopsanekdoten nämns vid 1:05:30.

LÄS OCKSÅ: Protest utfördes av kulturprofiler i riksdagen – restriktionerna slår mot kulturen

p>
ANNONCE