Nyhet

Corey Taylor utlovar nytt album med Slipknot i år

GAFFA.se – allt om musik

Slipknots frontman Corey Taylor säger på Twitter att bandet kommer att släppa sitt sjunde album 2022.

I en tweet, citerad av NME, skriver Taylor:

"Stora saker på gång, 2022 års upplaga: ZvN-uppdateringar, SK-album, hemliga "hemkomstplaner" et cetera. Håll utkik", och citerar USA:s förre president Franklin D. Roosevelt med raden "Hold on to your butts", som i en lite snyggare version kan översättas som "håll i hatten".

"ZvN" är en förkortning för Corey Taylors kommande skräckfilm Zombie vs. Ninja.


I december förra året berättade Corey Taylor för HardDrive Radio att det kommande Slipknot-albumet var färdigt till 90 procent och att han var exalterad över det och tyckte att materialet var riktigt bra:

– Jag gillar faktiskt den här bättre än We Are Not Your Kind (Slipknots senaste album från 2019, red.), Och jag älskade We Are Not Your Kind.

GAFFAs recensent var också oerhört nöjd med We Are Not Your Kind som belönades med fem stjärnor. Recensionen i sin helhet kan du läsa här


Redan i november släppte Slipknot The Chapeltown Rag, den första singeln från det kommande albumet, och vid det tillfället uttalade Corey sig till webbplatsen knotfest.com:

– Den (låten, red.) är frenetisk. Men textmässigt härrör den från en önskan att prata om de olika manipulationer som kan hända när sociala medier möter sig själv (...) De olika sätten på vilka dessa manipulationer försöker att dra oss åt olika håll. Vi blir alla beroende av det, och det är väldigt, väldigt farligt.LÄS OCKSÅ: Punklåt gjorde Björn Borg förbannad – hans advokat hotade med rättsliga åtgärder

ANNONCE