Nyhet

Frontman i legendariskt svenskt punkband svårt sjuk: "En aggressiv cancertumör"

GAFFA.se – allt om musik

Asta Kask har sedan 1978 levererat snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk. De har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan. 

1978 kom allt att starta i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. 

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, fullängdare och massor av gigs.

Men nu meddelar frontmannen och grundaren Micke Blomqvist i ett inlägg på sociala medier att han har drabbats av svår sjukdom.– Ibland tar livet konstiga svängar. Det är ingen hemlighet. Den 2 november fick jag min diagnos. Jag har en aggressiv cancertumör på prostatan med spridning i skelettet via bäckenet och i några lymfkörtlar. Jag vill på detta sätt få tyst på rykten och gissningar, jag är inte ute efter medömkan eller styrkekramar. Läget är som det är, säger han och fortsätter:

– Jag kom in för sent. Jag hade väl förstått att något inte stämde, men som tjurig envis gubbe så skjuter man det framför sig.

Han uppmanar nu alla "gubbar och snubbar" att göra ett PSA-prov (blodprov, red.) lika ofta som de besiktar bilen.
 
– Jag får nu antihormoner och cellgifter för att trycka tillbaka och minska tumören och skrämma metastaserna till krympning. Inget annat finns att göra. Jag har fått lägga allt på is så länge. Allt.
Det kommer bli en ”one hell of a ride”, men jag ska kämpa så hårt jag kan. Man vill ju se hur filmen slutar. DEN FÅR ALDRIG MIG, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Punklåt gjorde Björn Borg förbannad – hans advokat hotade med rättsliga åtgärder
ANNONCE