Nyhet

James Blunt hotar Spotify: "Ta bort Joe Rogan, annars ger jag ut ny musik"

GAFFA.se – allt om musik

James Blunt har nu gett sig in i debatten om Spotify som plattform för den populära och kontroversiella poddvärden Joe Rogan, som har anklagats för att ha spridit falsk information om coronavaccin.

Tidigare har musikerna Neil Young, Joni Mitchell och Nils Lofgren meddelat att de tar bort sin musik från streamingtjänsten om Spotify inte tar bort Joe Rogans poddar och Young har redan gjort allvar av hotet. 

James Blunt har dock ett annat och något mer självironiskt förhållningssätt. Han hotar inte att ta bort sin musik, utan tvärtom att lägga till ny musik på Spotify om musiktjänsten inte tar bort Joe Rogan. På Twitter skriver han:


– Om Spotify inte omedelbart tar bort Joe Rogan kommer jag att släppa ny musik på plattformen, säger han och lägger till hashtaggen #youwerebeautiful, med hänvisning till hans genombrottshit You're Beautiful från 2005.


Det är för övrigt inte mer än två månader sedan som James Blunt senast släppte ny musik när han släppte ett samlingsalbum med fyra nya låtar.

James Blunt är känd för sina humoristiska tweets och nyligen skrev han till exempel att han skulle åka på en greatest hit-turné och enbart sjunga You're Beautiful 20 gånger vid varje konsert.

Om man ska vara lite mer allvarlig så har kritiken mot Spotify fått effekt, för nu har tjänsten annonserat en ny funktion där alla poddar som nämner coronavirus får länkar till "pålitliga källor" med mer information om viruset.

LÄS OCKSÅ: Neil Young lämnar Spotify – men vad blir effekterna?


ANNONCE