Nyhet

Peaches spelar på avslutningsfest för kvinnoåret

GAFFA.se – allt om musik

Den ikoniska feministiska musikern, producenten och performance-artisten Peaches presenteras som en avslutning på Malmö Lives temaår 100 Kvinnor, 100 År. Där bjuder hon på en konsert och kvällen avslutas dessutom med en fest i Kuben för att fira ett år av kvinnliga konstnärer och musiker på Malmö Live.

Peaches har tillbringat mer än två decennier med att tänja på gränserna och bryta barriärer. Hon har bidragit till en dramatisk förändring av populärkulturens landskap då hon banat en djärv och sexuellt progressiv väg som har öppnat dörrarna för många. Genom musik, konst, film, teater, tv och böcker har hon utmanat stereotyper och sociala normer samt kämpat för HBTQIA+-rättigheter och frågor om sexuell identitet. Hon har samarbetat med artister som Iggy Pop, Daft Punk och Major Lazer, och hennes musik har spelats i serier som The Handmaid's Tale.

Under många år har Peaches spridit styrka och mod till sina medmänniskor genom en mix av artisteri och politik. Nu åker hon på turné på utvalda platser i Europa, varav Malmö Live är en. Denna konsert och avslutningsfest sker den 6 juni.

Biljettsläpp 2 februari kl. 12:00 på malmolive.se.

LÄS OCKSÅ: Maja Francis ger ut debutalbum på kassett – och släpper ny singel


ANNONCE