Nyhet

Anklagelser mot Ricky Martin dras tillbaka

Ricky Martin anklagades för incest och trakasserier av ett syskonbarn, vilket artisten nekade till.

Den 50 år gamla artisten Ricky Martin hade fått kontaktförbud mot en person som uppgavs vara hans syskonbarn. Han nekade till anklagelserna om att han skulle ha haft en relation med 21-åriga Dennis Yadiel Sanchez som är den som har anmält sångaren, enligt Marca.

Uppgifterna kom från Eric Martin, Ricky Martins bror, och artisten riskerade 50 års fängelse för incest vid en fällande dom. Rickys försvar menade istället på att personen som stämde honom lider av psykiska problem.

– Ricky Martin har naturligtvis aldrig varit – och skulle aldrig vara – involverad i någon form av sexuell eller romantisk relation med sitt syskonbarn, sade försvarsadvokaten Marty Singer i en intervju med New York Post.

Han fortsatte med att säga att det inte bara är osant utan även äckligt och att de hoppas att mannen som står bakom anklagelserna får den hjälp han akut anses behöva. 

Rättegången skulle ha inletts igår, den 21 juli, men syskonbarnet drog tillbaka anklagelserna. Det temporära kontaktförbudet hävdes därför också. 

"Detta var aldrig något mer än en problemfylld individ som gjorde falska påståenden utan att på något som helst sätt kunna styrka dem. Vi är glada att vår klient fick se rättvisa skipas och att han nu kan gå vidare med sitt liv och sin karriär", sade Ricky Martins försvarsadvokater i ett uttalande på artistens officiella Instagram-konto.

I en förinspelad video till TMZ ses Ricky Martin adressera sitt syskonbarn:

"Jag önskar honom det bästa och jag önskar att han hittar hjälp så att han kan börja ett nytt liv fyllt av kärlek och sanning och glädje, och att han inte skadar någon annan."

Ricky Martin bor på Puerto Rico tillsammans med sin svenska man Jwan Yosef och deras barn. 


LÄS OCKSÅ: Billie Eilish uppmanar fans att rösta i mellanårsvalet i USA

ANNONCE