Nyhet

Beyoncé släpper sitt nya album Renaissance

Hon adresserar också läckan av albumet i ett uttalande.

För sex år sedan släppte Beyoncé sitt sjätte studioalbum Lemonade, som erhöll nio Grammy-nomineringar. Idag kom Renaissance som består av 16 spår.

Hon har tidigare släppt förstasingeln Break My Soul som samplar Show Me Love av Robin S och Explode av Big Freedia, där hon rör sig i ett ljudlandskap av house och dansant pop. Det är en av tre låtar från albumet som maken Jay-Z står med som låtskrivare på. 

Några andra artister som Beyoncé har samarbetat med på det nya albumet är Nile Rodgers (Cuff It), Pharrell Williams och Skrillex (Energy) samt Drake (Heated). Hon samplar dessutom låtar av bland annat Giorgio Moroder och James Brown

På sin YouTube-kanal har hon släppt 16 filmer där texten och musiken förmedlas till varje låt från albumet. Nedan kan du se en sådan för Summer Renaissance där hon samplar Donna Summers I Feel Love:

Albumet läcktes på internet innan släppdatumet och Beyoncé adresserar problemet i ett uttalande på Instagram. Hon tackar fans för att de "hojtade till om alla som försökte smyga in på klubben för tidigt" och för att de har inväntat det officiella släppet istället.

Hon berättar också att Renaissance är den första delen av tre som har spelats in under pandemin. 

LÄS OCKSÅ: Snoop Dogg stäms ännu en gång för sexuella övergrepp

 

ANNONCE