Nyhet

Snoop Dogg stäms ännu en gång för sexuella övergrepp

En stämning för sexuella övergrepp drogs tillbaka tidigare i år, men nu har den lämnats in på nytt av samma person.

I februari i år hävdade en anonym kvinna att Calvin Broadus Jr, mer känd under artistnamnet Snoop Dogg, hade tvingat till sig oralsex av henne. Enligt anklagelsen skulle han ha gjort det tillsammans med sin kollega Don "Magic" Juan (Donald Campbell), en amerikansk före detta hallick, hiphop-personlighet och predikant från Chicago. Enligt kvinnan ska det ha skett efter att Snoop Dogg gav en konsert på Club Heat Ultra Lounge i Anaheim, Kalifornien den 29 maj 2013. Först ska Don "Magic" Juan ha tvingat till sig oralsex efter att ha gett henne skjuts efter konserten, sedan ska han ha kört henne till studion där Snoop Dogg befann sig. Snoop Dogg ska då också ha tvingat till sig oralsex.

Hiphopartisten har nekat till anklagelserna och säger att han aldrig har haft sex med kvinnan som stämde honom på 10 miljoner dollar, drygt 101 miljoner svenska kronor. Hon drog tillbaka stämningsansökan i april men lämnade in den på nytt efter att kvinnans advokat hävdar att det har dykt upp nya bevis.

"Vi har erhållit ny information som vi tror ger betydande trovärdighet och bekräftelse till de svarandes påstådda plan och de påstådda handlingar de vidtog mot min klient och andra", skrev kvinnans advokat Matt E O Finkelberg till LA Times.

Snopp Dogg har tidigare postat en bild på Instagram med texten "Gold digger season is here", syftandes på lycksökare som är ute efter ekonomisk vinning. Och en talesperson för honom har sagt att den nya stämningsansökan är full av "osanningar och felaktigheter" samt "saknar grund". Deras mål är att motbevisa anklagelserna i rätten.

LÄS OCKSÅ: Snoop Dogg tar över Death Row Records

 

 

ANNONCE