Nyhet

Hör orkestral version av Enter Sandman från tv-serien Westworld

Metallicas klassiker från 1991 får en ny orkestral kostym.

I den fjärde säsongen av den amerikanska science fiction-serien Westworld kan man höra Metallicas Enter Sandman i orkestral version. 

Originalet återfinns på bandets femte och självbetitlade album som släpptes 1991. Albumet är deras bäst säljande och en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin – Metallica har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA.

GAFFA uppmärksammade albumet 2021 när det fyllde 30 år och skrev följande:

"Borta var thrash metal-soundet från 80-talet och även om tyngden var kvar så var det tydligt att de gav sig in på mörka okända marker. För vissa av fansen var det en mardröm att höra catchiga förstasingeln Enter Sandman som föregick albumsläppet, och de bad om att det inte skulle vara en fingervisning om vart bandet var på väg. Det nya, i jämförelse med annan metal, inkluderande ljudlandskapet med den varma produktionen förpackades på ett sätt som fick miljontals nya fans att sjunga med.

De mörka tankarna och den underliggande oroande tonen skrämde inte längre bort folkmassorna, när de mest skrämmande elementen från 80-talet blev undanknuffade under sängen. Den attacklystna, gråa skallerormen som är det enda som lyser igenom mörkret på omslaget var dock en påminnelse om att Metallica inte var ett band för alla, hur stora de än skulle bli."

I det tredje avsnittet av årets säsong av Westworld som hade premiär den 10 juli så kunde tittarna lyssna till den nya instrumentala och orkestrala versionen som kompositören Ramin Djawadi ligger bakom. Han har tidigare komponerat för bland annat Game Of Thrones, Uncharted och Iron Man.

Nedan kan du höra Ramin Djawadis version av Enter Sandman:

Djawadi har tidigare omarbetat Soundgardens Black Hole Sun, Guns N' Roses Sweet Child O' Mine, Lana Del Reys Video Games och The White Stripes Seven Nation Army för Westworld

KLASSIKERN: Öppnade sig som en bok, men alla vågade inte läsa
ANNONCE