Nyhet

Övergreppsanklagelserna mot Bob Dylan läggs ner

Artistens advokater har tidigare kallat övergreppsanklagelserna för "skamlös utpressning".

Förra året kom en kvinna vid namn JC med anklagelser mot Bob Dylan. Enligt kvinnan skulle Dylan ha förgripit sig på henne sexuellt i hans lägenhet på Chelsea Hotel i New York under sex veckor i april och maj 1965, då kvinnan var tolv år gammal. Advokaterna kallade anklagelserna för "skamlös utpressning".

– Det här fallet – baserat på målsägandens påstådda samröre med Bob Dylan för mer än 56 år sedan – är ett skamlöst försök till utpressning förklätt som en rättegång", säger advokaterna enligt Rolling Stone.

– Det är skapat i ond tro i det oädla syftet att få en stor betalning för att undvika negativ publicitet. Anklagelserna är falska, ondskefulla, skamlösa och förolämpande. Mr Dylan kommer inte att bli utpressad.

Dylanexperten och författaren Clinton Heylin har tidigare uppgett att övergreppen inte kan ha skett under en sexveckorsperiod i april och maj 1965, eftersom Dylan tillbringade högst en eller två dagar i New York under denna period och i övrigt var på turné i England och vistades i Los Angeles samt en kort stund i Woodstock.


Senare ändrade kvinnan sina anklagelser och sade att övergreppen skedde under flera månader våren 1965.

Nu läggs övergreppsanklagelserna mot artisten ner efter att kvinnan tagit tillbaka stämningsansökan. Strax innan hon gjorde detta så anklagade Dylans advokater henne för att ha förstört bevis, enligt Svenska Dagbladet.

Bob Dylan återvänder till Sverige i höst. Efter 74 framträdanden i USA kommer The Rough And Rowdy Ways World Tour till Europa med konserter i Norge, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Storbritannien utöver Sverige.

Den 27 september uppträder han i Avicii Arena i Stockholm och den 29 september i Scandinavium i Göteborg.


LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteens manager svarar på kritik om höga biljettpriser

ANNONCE