Nyhet

Silvana Imam gör skådespelardebut

Dramat om ett tvillingpar i samhällets utkant som dras in i kriminalitet har svensk biopremiär våren 2023.

Isabella Carbonells långfilmsdebut Dogborn, med Silvana Imam och Philip Oros i huvudrollerna, kommer ha världspremiär på Venedig filmfestival som pågår mellan den 31 augusti och 10 september.

Silvana Imam gör huvudrollen som Syster, vilket markerar den flerfaldigt Grammisbelönade artistens skådespelardebut. Den andra huvudrollen, Bror, görs av Philip Oros (Svartsjön och Deg) som även spelade huvudrollen i Dogborn-regissören Isabella Carbonells kortfilm Bror (2019).

Hennes tidigare kortfilm Pojkarna (2015) visades under Cannes kritikervecka och tävlade på SXSW, Giffoni samt AFI Fest där den belönades med juryns pris.

Om den kommande världspremiären i Venedig säger Carbonell:


Det är nog varje regissörs dröm att verkligen kunna nå ut till människor med sin berättelse. Därför är det så fantastiskt jäkla glädjande att få visa Dogborn i Venedig, då det innebär en chans att nå ut till fler människor än jag vågat hoppas på. Filmens karaktärer har väntat i många år på att få kliva fram i rampljuset och jag kan inte tänka mig en bättre plattform än denna. Jag känner mig minst sagt överlycklig och väldigt privilegierad.

I filmen lever tvillingarna "under radarn, hemlösa och osynliga för samhället". Syster (Silvana Imam) beskrivs som en tickande bomb medan Bror (Philip Oros) inte har sagt ett ord sedan de flydde sitt hemland. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem; allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till punkt B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen.

Filmens producenter Farima Karimi, Erik Andersson och David Herdies säger i ett gemensamt uttalande:

När Isabella presenterade sitt manus för oss och öppnade upp dörren till Dogborn tvekade vi inte en sekund på att kliva in i världen hon skapat. Vi förstod direkt att det skulle bli en unik och stark filmupplevelse. Det är en intensiv historia med drabbande karaktärer och ett brännande moraliskt dilemma i botten.


LÄS OCKSÅ: Beyoncé släpper nytt album – delar med sig av omslag

ANNONCE