Nyhet

Beyoncé släpper nytt album – delar med sig av omslag

För sex år sedan släppte Beyoncé sitt sjätte och senaste studioalbum Lemonade, som erhöll nio Grammy-nomineringar.

Beyoncé släpper sitt nya album Renaissance nästa fredag den 29 juli. Det blir det sjunde i ordningen och albumet kommer att bestå av 16 spår.

För sex år sedan släppte Beyoncé sitt sjätte och senaste studioalbum Lemonade som erhöll nio Grammy-nomineringar. Hon har dock släppt musik tillsammans med sin man Jay-Z, under deras gemensamma artistnamn The Carters så sent som 2018. Albumet Everything Is Love fick 3 av 6 stjärnor av GAFFAs recensent, som bland annat skrev:

”De är en maktinstitution, allt de gör påverkar. Alla applåder till paret, men låt mig ändå slänga en känga på soundet. Det är ofta ganska trist. Mycket attityd förpackat i låtformat vi har hört och sett för många gånger nu.”

Recensionen i sin helhet kan du läsa här.


Beyoncé fick också uppmärksamhet under senaste upplagan av Oscars-galan, där hon framförde sin Oscarsnominerade låt Be Alive från filmen King Richard.

I samband med det kommande albumsläppet har hon delat med sig av en video som visar upp detaljer av omslaget. Hon har också släppt förstasingeln Break My Soul som samplar Show Me Love av Robin S och Explode av Big Freedia, där hon rör sig i ett ljudlandskap av house och dansant pop. Det är en av tre låtar från albumet som maken Jay-Z står med som låtskrivare på. 

Några artister som Beyoncé har samarbetat med på det kommande albumet är Nile Rodgers (Cuff It), Pharrell Williams och Skrillex (Energy) samt Drake (Heated). Hon samplar dessutom låtar av bland annat Giorgio Moroder, James Brown och Donna Summer.

LÄS OCKSÅ: Anklagelser mot Ricky Martin dras tillbaka


ANNONCE