Nyhet

Spotifys Daniel Ek tvingas vittna i Eminem-rättegång

Eminems förlag Eight Mile Style har stämt Spotify och menar att de saknar rättigheter till hans musik.

Eight Mile Style stämde i slutet av sommaren 2019 Spotify. Plattformen ska ha haft artistens musik tillgänglig och den streamades flera miljarder gånger utan att Spotify hade rättigheter till den, skriver Breakit. Förlaget vill nu ha ekonomisk kompensation.

Billboard har tidigare uppgett att Spotifys VD Daniel Ek ska vittna i rättegången. Spotify har dock försökt skydda honom från att behöva vittna, delvis för att han inte är delaktig i arbetet med licenser, men också för att han är för upptagen. Domaren i fallet, Jeffery S. Frensley skrev då i sitt beslut:

“Men frågan om rätt licensering för de artister vars arbete är hela Spotifys verksamhet och deras enda produkt är säkerligen en så pass viktig fråga för Spotify att den kan vara värd lite av Mr. Eks tid och uppmärksamhet.”

Beslutet överklagades av bolaget. Nu beslutar ytterligare en domare att Daniel Ek kommer att behöva vittna men det är ännu oklart när rättegången kommer att äga rum. Den har nämligen skjutits upp på obestämd tid, och när den väl genomträffar så har domaren även godkänt att vittnesmålet kan ske på distans.


LÄS OCKSÅ: Sagan Om Ringen-fans jämför Sauron med Eminem

ANNONCE