Nyhet

The Rolling Stones-vernissage i samband med gruppens Sverigespelning

The Rolling Stones spelning i Stockholm 31 juli kan bli bandets sista spelning någonsin.

Ett nyöppnat konstgalleri i "rock'n'roll-anda" på i Vasastan i Stockholm förbereder ett vernissage som infaller den 29:e juli. Här fokuserar man på den amerikanske fotografen Ed Finnell, som har fotograferat The Rolling Stones i över 40 år. Han fyller ett 200 kvadratmeter stort galleri, Oak Island Gallery, med många fotografier allmänheten aldrig tidigare sett, samt delar med sig av historier och sina CD-skivor han har fått av Keith Richards som innehåller musik av bandet från 60-talet fram till 90-talet och som aldrig tidigare har släppts.

Det är Ed Finnells största utställning någonsin och vernissagen är två dagar innan bandet kan komma att göra sin sista spelning någonsin. 

Förra året var ett tungt år för det brittiska rockbandet när trummisen Charlie Watts gick bort. Trots sorgen valde gruppen att fortsätta med USA-turnén No Filter. Och i år åkte bandet på ytterligare en turné för att fira 60 år som grupp. Turnén Sixty genomförs just nu i Europa under sommaren och avslutas i Stockholm på Friends Arena den 31 juli. Trummisen Steve Jordan kommer att medverka på alla spelningarna.

Enligt Jan GradvallDagens Industri kan spelningen i Stockholm också bli bandets sista konsert någonsin i Sverige.

LÄS OCKSÅ: Felaktiga detaljen om Motörhead i Stranger Things

 

ANNONCE