Nyhet

ABBA-Bennys vinkning till Dave Grohl – gör cover på Learn To Fly

Benny Andersson visar sin uppskattning för Foo Fighters med en piano-tolkning.

Förra lördagen stod Paul McCartney på scen under Glastonbury Festival, där han sjöng duett med en virtuell John Lennon och gästades av Bruce Springsteen och Dave Grohl.

Framträdandet var Grohls första sedan Foo Fighters trummis Taylor Hawkins dog, och tillsammans framförde McCartney och Grohl bland annat Wings hit Band On The Run från 1973.

Under den senare delen av konserten kunde man också se Foo Fighters frontman iklädd en Abba-tröja, skriver NME.

Att Dave Grohl är ett fan av Abba är känt sedan tidigare, i september förra året berättade han i en intervju med BBC News att han grät efter att ha hört deras nya låtar och var öppen för att sitta med på trummor om han fick frågan.

Än så länge finns inga indikationer på att Abba skickat en sådan förfrågan, däremot tycks Benny Andersson uppmärksammat Dave Grohls tröja från framträdandet med McCartney genom att själv ta på sig en Foo Fighters-tröja och spela en tolkning av Learn To Fly på piano.

I ett klipp på Instagram syns han spela refrängen och glatt visa upp sin bandtröja för kameran.

Abba släppte sin första musik på närmre 40 år i november förra året med senaste albumet Voyage, som fick fem av sex stjärnor av GAFFAs Jonas Appelqvist. Han skrev bland annat:

”Voyage ska ses som uppföljaren till The Visitors och inget känns mer naturligt faktiskt. Och vi har Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad att tacka för detta, två sångerskor som förvaltar sitt eget arv genom att bjuda på bländande prestationer över lag. Det må låta klyschigt men det är som om tiden stått still inne i Riksmixningsverket när dessa tio spår sattes på pränt.”

I slutet av maj hade även showen Abba Voyage premiär i London, där hologram, eller avatarer, av bandmedlemmarna framför Abbas låtar i en specialbyggd arena.

LÄS OCKSÅ: Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE