Nyhet

Billie Eilish producerar dokumentär om klimatförändringar – Sofia Jannok medverkar

Billie Eilish anordnar klimatevent och släpper film om klimatångest och klimatförändringar, där svensk-samiska Sofia Jannok medverkar.

Billie Eilish är för närvarande ute på sin Happier Than Ever-turné. Samtidigt har hon, tillsammans med sin bror Finneas, anordnat ett klimatevent i London som de kallar för Overheated.

Eventet äger rum på O2-arenan i London, där det inleddes 10-12 juni, med fortsättning den 16 och 25-26 juni. Tanken är att sammanföra klimataktivister, musiker och designers för att diskutera klimatkrisen och hur de själva jobbar för att göra skillnad, skriver NME.

Under torsdagen släpptes också dokumentären Overheated, som Eilish varit med och producerat. Den beskrivs som en film om klimatångest och klimatförändringar, men handlar också om beslutsamheten hos de aktivister som använder sitt inflytande för att vända ångest till aktion.


I filmen medverkar bland andra Girl In RedYungblud och Glastonbury-arrangören Emily Eavis, som berättar om sina upplevelser av klimatförändringar.

Även svensk-samiska Sofia Jannok medverkar i filmen. Hon blev uppringd av producentteamet efter att de fått tips av norska Girl In Red.

– Jag kommer från en renägarfamilj och där har vi sett klimatförändringarna sedan 90-talet och det har bara eskalerat. Det här är den viktigaste kampen vi har, säger Jannok till P3 Musiknyheter.


Filmen kommer bland annat att visas på Glastonbury-festivalen, där Billie Eilish är en av huvudakterna. Se trailern till Overheated här:

LÄS OCKSÅ: Billie Eilish pratar öppet om sin diagnos – ”För mig är det utmattande”

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE