Nyhet

Joys snuskprat är tänkt att göra staden renare

Tanken är att snusk ska göra Malmö till en renare stad befriat från smuts, detta med hjälp av rösten från en känd artist.

"Åh, precis där ja", ”Aaaa, det där var galet skönt” eller ”Mmm mer”. Så kan det låta när man öppnar de två papperskorgarna på Davidhallsbron i Malmö nuförtiden för att slänga sitt skräp, enligt Aftonbladet.

– Vi behöver få bukt med allt snusk som pågår på våra gator och torg, säger Marie Persson, sektionschef på Fastighets- och gatukontoret i Malmö stad.

Det ligger ett humoristiskt budskap bakom det ovanliga tillvägagångsättet.

– Vi vet med oss sedan tidigare att pekpinnar inte fungerar när det handlar om beteendeförändring. Därför testar vi ett nytt grepp i det här initiativet, säger Marie Persson.

Rösten som kan höras från papperskorgarna sägs tillhöra en känd person och GAFFA kan avslöja att det är Joy som ligger bakom de sensuella meddelandena. Hon bekräftar att det är ett samarbete med Malmö Stad i en kampanj som heter Snacka Snusk.

Snacka Snusk har även släppt en novell på Spotify som du kan lyssna till nedan:LÄS OCKSÅ: Skådespelerska har erbjudits rollen som Madonna – i film om hennes livANNONCE