Nyhet

Ny musik med Einár släppt postumt

Einár sköts till döds bara 19 år gammal, nu släpps ny musik postumt.

Einár började göra sig ett namn redan 2016 men slog igenom ordentligt med låten Katten I Trakten, 2019. Musikvideons inledning tillägnades en vän som sköts till döds i Enskededalen i slutet av 2018. Rapparen skulle senare tilldelas P3 Guld-priset Årets låt för nyss nämnda singel innan han själv sköts till döds vid Hammarby Sjöstad i Stockholm när han bara var 19 år i oktober 2021. Polisutredningen pågår fortfarande.

Nu har EP:n Einár släppts postumt innehållandes fyra låtar, och det sista spåret Kolla Mig I Ögonen har en tillhörande musikvideo som har skapats av Kristian Söderström. I musikvideon som har producerats av Einárs mamma, Lena Nilsson, syns flera anhöriga till artisten vars fullständiga namn var Nils Kurt Erik Einar Grönberg.

"Nils skrev hela tiden och hade alltid en låt på gång om det som var viktigt och som berörde honom, oss och många av er. Vi är så tacksamma att vi har Nils musik kvar och att vi tillsammans med er idag får lyssna på Kolla Mig I Ögonen som Nils skrev som en hyllning till kärleken och tryggheten man ska få känna med de sina", skriver Lena Nilsson på Instagram och fortsätter:
 
"Då Nils själv var omhändertagen under unga år så brann hans hjärta och själ alltid för barnen och de som inte fick sin röst hörd. Att ge hjälp på rätt sätt till unga efter deras personliga behov, inte utefter en mall för 'alla' under 18 år. Nils omtanke om de små och svaga kommer fortsätta och den kommer föras vidare av alla oss som vet hur starkt han kände för ungas rättigheter och värde. Hur arbetet med detta kommer se ut och i vilken form det kommer ske i, kommer det mer information om inom en snar framtid".

LÄS OCKSÅ: Dokumentärserie om kärleken till musiken – och drömmen att lämna det kriminella livet

ANNONCE