Nyhet

Per Gessle inleder ny era av Roxette – släpper singel utan Marie Fredriksson

Per Gessle inleder en ny era av Roxette med debutsingeln The Loneliest Girl In The World och ett nytt album följer i september.

Roxette levererade en samling pop- och rockklassiker som It Must Have Been LoveListen To Your HeartFading Like A FlowerThe LookDressed For Success och JoyrideMarie Fredriksson och Per Gessle sålde över 80 miljoner album världen över och hade bland annat fyra amerikanska Billboard-ettor. Gruppen har än idag 8,5 miljoner lyssnare per månad på Spotify.

Roxettes historia fick ett tragiskt slut 2019, då Marie gick bort. I pressmeddelandet berättas det att Per vacklade fram och tillbaka gällande vad han skulle göra härnäst. Han tycker Marie är oersättlig, men han ville också hylla hennes liv och den musikaliska skatt hon lämnat efter sig med de fans som gjort deras resa till vad den varit. Han valde till slut att återförena Roxettes liveband - Jonas IsacssonClarence ÖfwermanMagnus BörjesonChristoffer Lundquist och körsångerskorna Helena Josefsson och Dea Norberg.

Denna nya era inleds med att PG Roxette släpper sin debutsingel, The Loneliest Girl In The World. Låten är det första smakprovet från det kommande albumet Pop-Up Dynamo!, som följer i september.


“Jag hade väldigt kul när vi gjorde de här inspelningarna. Jag försökte verkligen gå tillbaka till det sätt att skriva på som jag hade i tidiga Roxette och det var enormt roligt. Vissa av de här låtarna tillhör de bästa jag har skrivit och att arbeta med alla mina Roxette-vänner igen var fantastiskt. Vi sitter ihop som lim”, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Han fortsätter sedan att berätta hur PG Roxette kom till och varför han kände behovet av en återkomst.

“Sedan 80-talet har hela mitt liv kretsat kring Roxette och till denna dag är det vad som inspirerar mig mest. Det finns miljoner människor därute som fortfarande älskar bandet så för mig är det en självklarhet att hålla liv i vår musik. Först var jag inte säker på vilken väg jag skulle gå, men med tiden blev det tydligt att jag vill fortsätta denna fantastiska 'joyride'. Jag vill hålla Roxettes arv levande".

Per har skrivit nästan varje låt som Roxette har spelat in.


"När jag började skriva var ambitionen att försöka skapa ett syskon till Look Sharp! och Joyride – och det är precis så det låter. Jag har velat göra en modern produktion, men baserat på det välkända Roxette-stuket."

Han berättar att det är omöjligt att ersätta Marie och att det aldrig heller har varit hans intention.

"Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan, fast på ett annat sätt. Hade Marie varit vid liv fortfarande, så hade vi givetvis gjort det här tillsammans. Jag känner att detta är rätt beslut. Jag är stolt över allt som Roxette har gjort och jag älskar att arbeta med de här människorna.”

Roxettes låtar kommer också att firas med en nyskriven musikal, med planerad premiär hösten 2024 på Malmö Opera. Musikalen är baserad på författarinnan Jane Fallons roman Got You Back.

LÄS OCKSÅ: Paula Jivén: "Jag trodde att jag skulle göra det i två månader"


ANNONCE