Nyhet

Tolvårig trummis spelar med Foo Fighters på Wembley

Nandi Bushell, känd via sociala medier för sitt trumspel, bjuds in att spela på Foo Fighters hyllningskonsert.

I början av juni meddelade Foo Fighters att de kommer att genomföra två hyllningskonserter till numera avlidna Taylor Hawkins, tidigare trummis i bandet sedan 1997.

Gästartister som Liam Gallagher, Brian May, Stewart Copeland och Dave Chapelle är presenterade sedan tidigare. Nu meddelas att tolvåringen Nandi Bushell kommer att sitta med bakom trummorna på hyllningskonserten i Wembley i London, skriver BBC News.

– Mr. Grohl, det skulle vara en ära att vara med dig på scen i Wembley Stadium, i en hyllning till min hjälte och vän, den legendariska Taylor Hawkins. Med de här trumstockarna han gav till mig, kommer jag att rocka hårdare än jag någonsin rockat i mitt liv. Vår kväll kommer vara den bästa showen i rockhistorien. Den här är till dig Taylor, säger Nandi i en video postad på Instagram.


Det är inte första gången Bushell spelar med Foo Fighters. Kontakten med Dave Grohl inleddes när hon utmanade honom på en drum battle för ett år sedan, då elva år gammal. Hon bjöds senare in att spela med Foo Fighters och äntrade slutligen scenen för att spela Everlong på The Forum i Inglewood i Kalifornien 2021.


 

Hyllningskonserterna kommer att äga rum den 3 september på Wembley Stadium i London och den 27 september på The Kia Forum i Los Angeles.

LÄS OCKSÅ: Foo Fighters avslöjar de första gästartisterna till Taylor Hawkins hyllningskonserter


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE