Nyhet

Wilmer X släpper nytt album efter 17 år

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Nu presenteras ett kommande album.

Det är 17 år sedan Wilmer X släppte sitt senaste album. Den 5 augusti kommer en första singel, Nu Eller Nästa Liv, och 23 september släpps albumet Mer För Dina Pengar som alltså följer upp 13 Våningar Upp. Efter det väntar en Sverigeturné.

Under dessa 17 år som har gått sedan förra fullängdaren har det ändå funnits tillfällen att se bandet live. 2010 samlades gruppen för en spelning vid invigningen av Citytunneln i Malmö. Det följdes av en sommarturné 2011. 2018–2019 återförenades gruppen igen för en längre turné, bland annat med en spelning på Sweden Rock Festival.

– Efter 40-årsjubileumet och två lyckade sommarturnéer kändes det självklart att fortsätta så fort läge dök upp. Men alla inblandade tyckte att då krävdes också nyinspelad musik, säger frontmannen Nisse Hellberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– En singel eller kanske EP? Det tog inte lång tid innan projektet växte till ett helt album. Min enda tveksamhet var om jag efter så många år skulle kunna göra tillräckligt många låtar som passade Wilmer X. Det visade sig lyckligtvis inte vara några problem alls. När väl Wilmer-jackan kom igen kändes den både trygg och bekväm.

Det kommande albumet ska enligt samma pressmeddelande innehålla allt från “omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.” Skivan är producerad av Chips Kiesbye

Här ser du Wilmer X i höst:

30 sept Malmö, KB

5 okt Uppsala, Katalin

6 okt Stockholm, Nalen

8 okt Örebro, Frimis Salonger

13 okt Göteborg, Pustervik

14 okt Helsingborg, The Tivoli

19 okt Nyköping, Culturum

20 okt Trollhättan, Folkets Hus

LÄS OCKSÅ: Hempo Hildén är död

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE