Nyhet

YouTube får surroundljud

Allt som krävs är en enhet med stöd för 5.1-ljud.

Många år har passerat sedan Google ursprungligen utlovade surroundljud till YouTube som än idag alltså endast har stöd för stereoljud. Först nu nu verkar löftet äntligen infrias då Google i en tweet uppgett att de nu börjat rulla ut surroundljud för diverse olika enheter.

Enligt tweeten kommer 5.1-kanals surroundljud att finnas tillgängligt för Google TV, Android TV och Roku-enheter. Samtidigt berättar de att du inte behöver göra något aktivt för att få tillgång till det nya ljudformatet. Allt som krävs är en enhet med stöd för 5.1-ljud och sedan ska det mesta tydligen gå av sig självt.

Google har en sida där du kan läsa exakt vad som krävs för att du ska få tillgång till det nya ljudformatet. Självklart behöver du även ett högtalarsystem som stödjer surroundljud.


Man arbetar fortfarande med att få surroundljud att fungera på Apple TV, Amazon Fire TV och olika spelkonsoler. Exakt när det hela väntas fungera fullt ut har ej uppgetts. 

Enligt Gizmodo ska YouTube-TV-appen ha version 1.20, så om din app inte har surroundljud än spana in versionsnumret. Du kan behöva vänta lite längre om du ännu inte har 5.1-ljud på din enhet.

Tror ni 5.1-ljud är den kommande standarden för konserter och annat på YouTube eller kommer man fortsätta nöja sig med gamla hederliga stereo framöver?


ANNONCE