Nyhet

Alice Boman släpper The War On Drugs-hyllad cover

GAFFA.se – allt om musik

När The War On Drugs nyligen gästade Sverige hyllade bandets sångare Adam Granduciel en cover på deras låt Red Eyes som Alice Boman spelade in för Sveriges Radio för några år sedan. Nu släpps hennes intima version på singel.
 
"För åtta år sedan gjorde jag en livesession för Sveriges Radio som spelades in i min mammas lägenhet vid det piano jag växte upp med och som jag sen spelade in min debut-EP Skisser på. När de bad mig att göra en cover på en låt som var speciell för mig valde jag Red Eyes. Den är fantastisk, säger Alice Boman i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Eftersom det var mitt allra första radioframträdande var jag väldigt nervös inför inspelningen och blev så glad av responsen jag fick. Då gav vi aldrig ut covern på riktigt men när The War On Drugs nyligen spelade i Stockholm och Adam nämnde min version av låten slog det oss att den kanske förtjänar att släppas. Så här är den nu."


 
Alice Boman, som 2020 gav ut sitt debutalbum Dream On, kommer inom kort att ge ut mer musik. GAFFAs recensent beskrev debutalbumet som "melankolisk drömpop som bekämpar vintermörkret". Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

LÄS OCKSÅ: Hör Lady Gagas nya singel – från den kommande Top Gun-uppföljaren

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE