Nyhet

De första liveakterna klara för Göteborgs Kulturkalas

Nu är de första liveakterna klara för Göteborgs Kulturkalas 2022 som går av stapeln mellan 1–4 september.

– Det känns fantastiskt att nu efter pandemin kunna presentera en så stark uppställning artister i ett första släpp. HurulaAna Diaz och Daniel Adams-Ray är alla sjukt bra liveakter så besökarna har verkligen något att se fram emot. Dessutom invigs årets festival med en klimatkonsert med Climate Live, vilket är positivt och angeläget för alla. Och det kommer fler släpp, än är vi inte klara, säger Daniel Johansson, producent på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas, i ett pressmeddelande. 

Climate Live, ett event som mixar artister med klimatforskare och aktivister, har under sensommaren en turné med stopp i Göteborg. Artister och talare är än så länge hemligt, men under Climate Live i Stockholm 2021 bjöds det på artister som exempelvis Victor Leksell och First Aid Kit, samt talare som Greta Thunberg och Aysha Jones

Den flerprisade Grammisvinnaren Hurula släppte förra veckan sitt femte studioalbum Ingen Är Kär I År Och Andra Sånger. GAFFAs recensent hyllade det och beskrev det som att "vägen till försoning kantas av soliga stråkar". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Under sin sommarturné kommer Hurula göra ett stopp i Göteborg.


Efter sitt genombrott 2019 med singeln 100, släppte Ana Diaz sitt debutalbum Tröst Och Vatten året därpå. Albumet blev prisbelönt med två Grammisar, en för Årets Pop och en för Årets Textförfattare. GAFFAs recensent hyllade debuten och beskrev det som "poesi i melodi". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Under 2020 deltog Ana Diaz även i Så Mycket Bättre.

Efter att ha varit med i Snook på 00-talet, gjorde Daniel Adams-Ray solodebut 2010. Hans Gubben I Lådan var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet. 2021 släppte han sitt tredje soloalbum Döda Hjärtan Kan Slå Igen. Han har också varit med i Så Mycket Bättre

I början av sommaren släpps hela programmet till Göteborgs Kulturkalas. 


LÄS OCKSÅ: Cornelia Jakobs åker på turné med Cleo och Daniel Adams-Ray

ANNONCE