Nyhet

Eric Clapton ställer in konserter – testade positivt för covid-19

Eric Clapton har drabbats av covid-19 och var därför tvungen att ställa in både gårdagens konsert i Zürich, Schweiz och kvällens tillställning i Milano, Italien.

Det meddelas via hans Facebooksida där det bland annat går att läsa:

"Eric Clapton har tyvärr drabbats av covid efter att ha testat positivt efter den andra konserten i Royal Albert Hall (8 maj, red.). Han har fått höra av sina medicinska rådgivare att om han började resa och uppträda för snabbt, skulle det kunna försena hans tillfrisknande avsevärt. Eric är också mycket angelägen om att undvika att smitta någon i sitt band, crew, konsertarrangörer, deras personal och naturligtvis sina fans."

"Det är väldigt frustrerande att Eric, efter att ha undvikit covid under nedstängningen och under perioden av reserestriktioner, drabbas av covid vid det här laget, men vi hoppas verkligen att han i slutet av veckan kommer att vara frisk nog för att kunna genomföra resten av de planerade konserterna."

Eric Claptons representant skriver vidare att Clapton satsar på att kunna återuppta sin turné i Bologna, Italien den 20 maj och jobbar på att kunna slutföra de inställda konserterna vid ett senare tillfälle. 


Den 77-åriga rocklegenden har varit mycket kritisk till både coronavaccin och den brittiska regeringens regler vid nedstängningen. Han har släppt tre låtar som kritiserar nedstängningen och coronavaccinerna och har sagt att han blev allvarligt sjuk när han fick sin andra dos av AstraZeneca-vaccinet. Dessutom har han uppgett att han inte kommer att ge konserter på spelställen där det finns vaccinkrav.

LÄS OCKSÅ: Foton av George Harrison, Eric Clapton och The Beatles auktioneras ut som NFT:s

ANNONCE