Nyhet

James Hetfield ringde upp kvinnan som födde barn under Metallica-konsert

GAFFA.se – allt om musik

När Metallica spelade i den brasilianska staden Curitiba under lördagskvällen den 7 maj, gick det vilt till på ett mer oväntat sätt än vanligt för att vara en Metallica-konsert. En höggravid kvinna födde nämligen barn under konserten. Det fanns inte tid att ta sig till sjukhuset och därför födde hon på plats.

Sonen Luan Figueiró föddes 23.15 till tonerna av allra sista låten, hitten Enter Sandman, det berättar den stolta och lätt förvirrade mamman själv på Instagram, enligt Blabbermouth.

Mamman är den 39-årige tatueraren Joice M. Figueiró. Hon var gravid i vecka 39 och säger att hon satt ner under hela konserten och hade det bra under båda förbanden Ego Kill Talent och Greta Van Fleet. Men när Metallica började spela kom värkarna och plötsligt gick det väldigt fort.

Både mamma och son mår bra, meddelade hon på Instagram.

Nu har frontmannen i Metallica, James Hetfield, ringt upp henne och hennes man Jaime för att gratulera, enligt NME.

"Detta är James från Metallica. Grattis!", hör man i videoklippet som har spridits på Instagram Stories av Joice. Hon säger att hon gråter när hon blir överrumplad av vem som är på den andra sidan av telefonen. Samtalet varade i sju minuter och Joice spelade in hela, enligt egen utsago. Hon berättar även i en intervju med The Washington Post att de funderar på att hylla bandet genom att ge det nyfödda barnet ett mellannamn som refererar till händelsen. Sandman är dock uteslutet säger hon då hon inte vill att han ska bli mobbad.

LÄS OCKSÅ: GAFFA Quiz – får du alla rätt?


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE