Nyhet

Över 1000 musiker hyllar Taylor Hawkins samtidigt – tolkar My Hero

Över 1000 musiker hyllade avlidna Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins med en tolkning av My Hero.

Fabio Zaffagnini hade en dröm 2015 - han ville att det amerikanska rockbandet Foo Fighters skulle komma och spela i den lilla staden Cesena i norra Italien. För att få bandets uppmärksamhet samlade han ihop tusen amatörmusiker till världens största rockband för att spela Foo Fighters-låten Learn To Fly i perfekt synk. Det gigantiska projektet Rockin' 1000 stötte så klart på otaliga problem - inte minst musikaliska. Men till slut genomfördes projektet och blev till en viral video som fick Foo Fighters uppmärksamhet och de kom och spelade i Cesena. 

Spolar man fram tiden till 2022 så var Foo Fighters på en turné i Sydamerika när trummisen Taylor Hawkins hittades död på ett hotellrum i Colombias huvudstad Bogotá vid en ålder av 50 år. Han hade fallit ihop med bröstsmärtor och hans liv gick inte att rädda. 

– Foo Fighters-familjen är förkrossad över den tragiska och alltför tidiga förlusten av vår älskade Taylor Hawkins. Hans musikaliska anda och smittande skratt lever vidare med oss alla för evigt, skrev bandet i sociala medier. 

När Rockin' 1000, som har fortsatt att uppträda live genom åren, nyligen gav en konsert i Paris så valde de att hylla Taylor med att tolka Foo Fighters-låten My Hero. Över 1000 musiker gjorde sin första konsert på nästan tre år inför 50 000 fans på Stade de France. 

LISTA: 10 udda rider-önskemål

ANNONCE