Nyhet

Pearl Jam hyllade Taylor Hawkins med Foo Fighters-cover

GAFFA.se – allt om musik

Taylor Hawkins, trummis i Foo Fighters sedan 1997, somnade in för gott vid en ålder av 50 år den 25 mars.

"Foo Fighters-familjen är förkrossad över den tragiska och alltför tidiga förlusten av vår älskade Taylor Hawkins. Hans musikaliska anda och smittande skratt lever vidare med oss alla för evigt", skrev bandet i sociala medier och sörjde ihop med hans fru, barn och familj.

Foo Fighters befann sig på en turné i Sydamerika och skulle ha spelat på en festival i Bogota i Colombia den 26 mars. Kvällen innan föll Taylor Hawkins ihop med bröstsmärtor och ambulans skickades till hotellet, enligt uppgifter till CBS News.

Men Taylor Hawkins liv gick inte att rädda. Enligt Colombias justitiedepartement ska Taylor Hawkins ha haft tio olika substanser i urinen när han dog – bland annat marijuana, opioider, bensodiazepiner och tricykliska antidepressiva läkemedel, meddelar CBS News.

I lördags hyllades han av Pearl Jam när de gjorde en cover på Foo Fighters A Cold Day In The Sun när de uppträdde på Kia Forum i Inglewood, Kalifornien. Istället för Eddie Vedder på sång klev trummisen Matt Cameron fram och tog över mikrofonen precis som Taylor Hawkins gjorde på originalet från albumet In Your Honor från 2005.

Eddie Vedder introducerar låten genom att säga:

"Det är aldrig lätt när man förlorar någon. När du blir äldre kommer du att märka att det börjar hända allt oftare. Det är bara där du befinner dig på tidslinjen och där dina vänner befinner sig på tidslinjen. Men ibland, så här, är det så oväntat. Det gör det också svårare eftersom han var någon som verkligen, verkligen älskade att leva livet på denna planet. Jag antar att det enda vi kan tröstas med är det faktum att han aldrig slösat bort ett ögonblick, och han levde sitt liv till fullo. Vi ville bara ha mer av det."

LÄS OCKSÅ: Travis Barker från Blink-182 hyllar Taylor Hawkins – med tatuering

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt: