Nyhet

Arcade Fire förlorar bandmedlem – "jag har förändrats"

GAFFA.se – allt om musik

Multiinstrumentalisten William Butler, som bland annat spelar keyboard, bas och gitarr i Arcade Fire, meddelar i en tråd på Twitter att han har lämnat bandet.

”Jag lämnade i slutet av förra året, efter att det nya albumet var klart. Det fanns ingen akut anledning mer än att jag har förändrats – och bandet har förändrats – över de senaste nästan 20 åren. Dags för nya saker. Jag jobbar på ett nytt album; bokar några spelningar till sommaren. Jag jobbar på musik till en David Adjmi-pjäs (som är så bra). Några fler projekt är på gång.”, skriver han och fortsätter:

”Tack till alla som kommit till AF-spelningar, eller köpt en skiva, eller älskar vår musik. Det är meningsfullt att vara en del av era liv. Tack till crew, personal, management, label-personer, band, artister och vänner som har hjälpt oss förverkliga vår version under så många år. Bandet är fortfarande mina vänner och min familj. Jag kommer att vara i krokarna! Vi ses!”


Will Butler släppte sin solodebut Policy redan 2015. ”En godkänd debut, men knappast mer än så.”, skrev GAFFAs Emil Viksell om albumet då.


Arcade Fire släpper sitt sjätte album We den 6 maj, och dubbelsingeln The Lightning I och The Lightning II finns redan ute. Se musikvideon här:

 BÄST JUST NU: Om Arcade Fires dubbelsingel: "Blixten slår ned två gånger på samma ställe"ANNONCE