Nyhet

Artisterna som pryder listan över årets 100 kvinnor

GAFFA.se – allt om musik

Expressen har i samband med Internationella Kvinnodagen publicerat en lista över Årets 100 Kvinnor 2022, och vi ser flertalet artister pryda listan inklusive motiveringar om varför de har hamnat där.

På plats nummer 12 hittar vi Sherihan ”Cherrie” Abdulle.

"Hon är Sveriges R&B-drottning och hyllas också internationellt. I somras gjorde hon en bejublad insats i Så Mycket Bättre och med sina låttexter förmedlar hon starka budskap till unga som belyser utanförskap. Cherries senaste album Naag Nool, som betyder ”kvinna som lever” på somali, är en hyllning till kvinnorna i hennes liv", skriver Expressen i motiveringen.


Även Molly Sandén pryder listan på plats 39.

"Molly Sandén nominerades till en Oscar i kategorin 'Bästa originallåt' för låten Húsavík, som hon sjöng på Oscars förgala och hyllades världen över. Framträdandet blev framröstat som det allra bästa på filmsajten IMDB. 'Jag hoppas verkligen att min gamla LA-manager som bad mig att gå ner 10 kilo läser detta', skrev Molly Sandén efteråt.", lyder Expressens motivering.

Lite längre ner, som nummer 55, ser vi Lisa Nilsson.


"Att Lisa Nilsson har en gudabenådad pipa som sångerska visste vi, men under pandemin klev hon också fram som en stark röst mot politikernas hantering av kultur- och nöjessektorn. I fjol valdes hon dessutom in i Swedish music hall of fame. En sann queen", enligt Expressen.

Andra artister på listan är Zara Larsson (24), Lisa Nilsson (55) Melodifestivalen-aktuella Tone Sekelius (71), Siw Malmkvist (75) och Amy Deasismont (99).

LÄS OCKSÅ: LISTA: 8 kvinnor som var först i musikbranschen


ANNONCE