Nyhet

Fibes, Oh Fibes på samma scen för första gången på 10 år

GAFFA.se – allt om musik

Fibes, Oh Fibes! grundades 2001 och har sedan starten gett ut fyra album, håvat in grammisvinster och hunnit med otaliga turnéstopp. I slutet av april genomför bandet tre spelningar i Göteborg respektive Stockholm, men innan dess släpper de den nya låten Pathetic den 31 mars.

– Pathetic är en tio år gammal demo som fick nytt liv när vi sågs över en flaska vin och några trummaskiner. Den är vårt anthem till alla ensamdansare, en låt som vi kände att vi var tvungna att få ur oss. En hyllning till alla som gör världen mjukare och vackrare, ett litet dansmove åt gången, hälsar Fibes, Oh Fibes! i ett pressmeddelande.

De tre spelningarna som går av stapeln i slutet av april är de första som bandet gör tillsammans på tio år.

– Från att vi startade och tio år framåt levde vi för att försöka hitta de perfekta melodierna och romantiska textraderna, nu är vi tillbaka och längtar efter scenen mer än någonsin. Vi är sjukt nervösa men oerhört peppade, avslutar bandet.

Speldatum

22/4 Göteborg - Pustervik 

29/4 Stockholm - Fasching 

30/4 Stockholm - Fasching 

Fibes, Oh Fibes! är ett pianodrivet soft-rockband från Göteborg. Bandet bildades 2001 och fick sitt publika genombrott 2003. Bandnamnet är en hyllning till ett trumset av märket Fibes. Bandet vann en Grammis 2009 för Årets Pop, och har släppt 4 album. Still Fresh (2004), Emotional (2006), 1987 (2009), samt Album (2012).

LÄS OCKSÅ: Annika Norlin släpper låt med "skogsrave" som ljudbild

ANNONCE