Nyhet

Jakob Hellman ger stor konsert i Göteborg

GAFFA.se – allt om musik

Förra året släppte Jakob Hellman sitt efterlängtade andra album, Äntligen Borta, mer än 30 år efter succédebuten 1989. 2020 skulle han gjort en konsert på Liseberg, vilket blev inställt på grund av pandemin, och nu står det klart att han istället kommer den 2 september i år. 

Med sitt debutalbum …Och Stora Havet skrev han om spelreglerna för svensk pop. Han introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli. Albumet har flera gånger utsetts till den bästa svenska skivan någonsin. Men efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken. Myterna kring Jakob Hellman och vart han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären var han en saknad artist.

Nu är det dags för en ny berättelse. Berättelsen om artisten som försvann har nu ersatts av artisten som kom tillbaka. I över 30 år fick fansen vänta. Men förra året släppte Jakob Hellman sitt andra album, Äntligen Borta. GAFFAs recensent såg det som beviset på att det fanns mycket kvar att ge, och recensionen i sin helhet kan du läsa här.


– Jakob Hellman har för evigt skrivit in sig själv i svensk pophistoria. Jag ser mycket fram emot att höra både nytt och gammalt material från Stora Scenen i september, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, i ett pressmeddelande.

Klara för Live på Liseberg 2022:

Imenella + A36 – 27 maj
The Hellacopters – 28 maj
Sarah Klang – 9 juni
Zara Larsson – 29 juni
Melissa Horn – 21 juli
Brad Paisley – 27 juli
Tom Jones – 4 augusti
We Love The 2000s – 6 augusti
Victor Leksell – 18 augusti
Clutch – 25 augusti
Jakob Hellman – 2 september
Einstürzende Neubauten – 17 september

LÄS OCKSÅ: Lisa Ekdahl på turné i sommar
ANNONCE