Nyhet

Lady Gaga till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Lady Gaga presenterar The Chromatica Ball, sommarturnén som består av ett begränsat antal konserter. Utöver de konserter som meddelades före pandemin, adderas ytterligare åtta datum till turnéplanen. Stadionturnén startar den 17 juli i Düsseldorf i Tyskland, följt av konserter i Stockholm, Paris, London, Toronto och sedan ett flertal konserter i USA.

Turnén kommer att bli en fullskalig popshow och fans kommer för första gången få höra det listtoppande och Grammy-vinnande albumet Chromatica live. Ett album som GAFFAs recensent beskrev som en "välkonstruerad dansfest utan ett riktigt koncept". Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Den 21 juli kommer Lady Gaga till Friends Arena i Stockholm.

Oscars-, Golden Globe- och 12-faldiga Grammy-vinnaren Lady Gaga är en världskänd artist. Hon har under sin karriär sålt 36 miljoner exemplar av sina album globalt och har över 60 miljarder streams. 2008 släppte hon sitt debutalbum The Fame och kort därefter kom Fame Monster. Gaga fortsatte sedan med att släppa det ikoniska albumet Born This Way 2011. För att fira 10-årsjubileet av albumet släppte hon en nyutgåva av originalalbumet, Born This Way The Tenth Anniversary, som innehåller omarbetade versioner av hennes klassiska låtar framförda av framstående HBTQIA+-musiker och förespråkare.

2013 släppte Gaga sitt tredje album Artpop följt av Cheek To Cheek från 2014, hennes samarbetsalbum med Tony Bennett. 2016 släppte hon sitt femte studioalbum Joanne, vilket gav henne en Grammy i kategorin Best Pop Solo Performance med Joanne (Where Do You Think You’re Goin?).

I oktober 2018 spelade hon, tillsammans med Bradley Cooper, i den nya versionen av den klassiska filmen A Star Is Born. Insatsen gav henne bland annat en Oscarsnominering för Best Actress och en Golden Globe-nominering för Best Performance by an Actress in a Motion Picture. Gaga var med och skrev, producerade och framförde låten Shallow i filmen, vilket resulterade i en Oscar, en Golden Globe och ett Critics Choice-pris för bästa originallåt.

2020 släppte hon sitt sjätte album Chromatica, som innehåller samarbeten med bland annat Ariana Grande, Elton John och Blackpink. Chromatica blev hennes sjätte raka album som placerats på en första plats på Billboards topp 200-lista, vilket gjorde henne till den första kvinnliga artisten att lyckas med det under en tioårsperiod. Hennes samarbete med Ariana Grande på Rain On Me slog rekord för flest antal streams under en dag för ett kvinnligt samarbete i Spotifys historia. Nu senast är hon aktuell i filmen House Of Gucci.

 

Livekonsert 2022:
21 juli – Friends Arena, Stockholm

Biljetter släpps på måndag den 14 mars klockan 09:00 via LiveNation.se.

LÄS OCKSÅ: Lady Gaga blev gravid efter våldtäkt

ANNONCE