Nyhet

Patrik Arve släpper egen öl – Skärpning På Alla Plan

GAFFA.se – allt om musik

Patrik Arve (Teddybears, Nya Krösus, Swedish Tiger Sound) är för de allra flesta kanske mest känd som sångare i Teddybears. Han är även författare, konstnär, A:et i produktionsbolaget BLA Stockholm som bland annat gjort julkalendern Höjdarna och Allram Eest. Han har också nyligen dykt upp i rutan som deltagare i På Spåret tillsammans med Veckorevyns chefredaktör, Irena Pozar.

Nu har han gett sig in i ölbranschen och tillsammans med Jesper Lindgren (Velvet Insane) och Fjäderholmarnas Bryggeri lanserar han ölen Skärpning På Alla Plan, som också delar namn med Patriks YouTube-kanal och podcast.

Varifrån kommer uttrycket? Skulle du anse dig själv vara skärpt på alla plan, eller är det mer av en uppmaning?


– Hela prylen är en slump. Jag köpte en tatueringsmaskin på Wish och testade den på låret. Jag fattade inte riktigt hur man satte ihop skiten och nån jävla gummisnodd som ska sitta på ett visst sätt och så vidare. Det resulterade i texten "skärpning på alla plan" och såg inte så skickligt ut. Mottot låter coolt tycker jag och har fler bottnar, tycker dock inte att jag själv är speciellt skärpt på nåt plan, säger Patrik till GAFFA.

Ölen beskrivs som en lättdrucken femprocentig öl med maltig smak, tydlig beska och inslag av knäckebröd, timjan, honung och citrusskal.

En vegankorv kommer också att lanseras under första halvan av 2022, även den under namnet Skärpning På Alla Plan.


– De passar varandra som frisbee i korg. Optimalt lunchpaket som även funkar till middag och vickning fullgott näringsintag som vardagsmåltid såväl som festtjofräs.

Vilken är din vanligaste beställning i baren?

– Jag är DJ och skulle tydligen få gratis bärs ...


Ölen släpps den 9/3 och är beställningsbar över hela landet.

LÄS OCKSÅ: Patrik Arfve om Punkrocker – "Vore grymt med en dancehall-, black metal- eller råsyntversion!"

ANNONCE