Nyhet

Red Hot Chili Peppers klassiska musikvideo blir TV-spel – testa här

GAFFA.se – allt om musik

Ett litet gäng var vi nog ändå, som runt millennieskiftet satt i soffan framför ZTV, drack O’boy och käkade rostmackor under dagtid.

Sen dök det plötsligt upp, gitarr-introt och Fleas omisskännliga basräkor, tillsammans med videon som fick oss att tänka ”åååh, det vill jag spela!”. Inte instrumenten, utan spelet.

Nu har det äntligen hänt. Spelutvecklaren Miquel Camps Orteza har skapat spelet Californication, baserat på Red Hot Chili Peppers ikoniska musikvideo, rapporterar Music Feeds.

”Jag ville spela det spelet så mycket! Det är 2022 och jag har inte sett någon tillverka det, så jag utmanade mig själv att skapa det. Jag har valt ut några episka ögonblick från musikvideon och gjort dem till sju levels med olika spelsätt, jag hoppas du gillar spelet.”, skriver utvecklaren på sin hemsida.

Spelet finns till både Windows och Mac, och har länkar till Red Hots klassiska titelspår från albumet med samma titel, inbäddade i själva spelet.

Om du vill spela spelet kan du göra det här.

Har du mot förmodan missat musikvideon från 2000 eller vill ladda upp nostalgibatteriet kan du se den här:

Red Hot Chili Peppers släpper sitt nya album Unlimited Love första april. Singlarna Black Summer och Poster Child finns redan ute att lyssna på.

LÄS OCKSÅ: Red Hot Chili Peppers utannonserar nytt album – hör första singeln

ANNONCE