Nyhet

Red Hot Chili Peppers-medlemmen startar podcast

Gästerna kommer att inkludera Rick Rubin, Thundercat och Patti Smith.

Red Hot Chili Peppers basist Michael Peter Balzary, mer känd som Flea, har meddelat att han lanserar en ny podcast, rapporterar Rolling Stone.

Med titeln This Little Light, kommer Flea dela med sig av musikaliska minnen med gäster som Rick Rubin, Cynthia Erivo, Thundercat, Patti Smith och Margo Price. De kommer även diskutera ämnen som om första läraren, tidiga influenser, erfarenheter och hur allt detta formade deras kreativitet och karriärer.

En del av intäkterna från podcasten kommer att gå till Silverlake Conservatory of Music, en ideell musikskola och organisation som basisten grundade 2001.


"Jag ville göra This Little Light för att gynna min musikskola, Silverlake Conservatory of Music", berättar Flea i ett uttalande via Rolling Stone och fortsätter:

"Idén bakom det är musikutbildning, att bli kär i musik och ge sig ut på en musikalisk resa för livet. Allas väg är så olika, och det är fascinerande att lära sig hur varje musiker kom till musik och utvecklade sin studie av den över tiden".

Podcasten har premiär den 30 mars, en dag efter att Red Hot Chili Peppers världsturné startar i Vancouver.


LÄS OCKSÅ: Red Hot Chili Peppers gitarrist bär svenskt punkband på tröjan

ANNONCE