Nyhet

Red Hot Chili Peppers gitarrist bär svenskt punkband på tröjan

"Jag korkar inte upp någon champagne."

Red Hot Chili Peppers deltog i den ideella musikföreningen Silverlake Conservatory of Musics årliga välgörenhetsgala i slutet av oktober, tillsammans med bland annat R&B-artisten Thundercat och programledaren Conan O’Brien. På soundchecket bar John Frusciante, gitarrist i Red Hot Chili Peppers, en tröja med det svenska bandet Anti Cimex på. 

Bandet från Göteborg lade grunden för den svenska kängpunken i början av 80-talet.

– Det känns såklart kul att vi spridits så pass att vi syns på världsartister, 29 år efter vi la av. Jag korkar dock inte upp nån champagne eller firar på något sätt, säger Charlie Claesson, trummis i Anti Climex, till GAFFA.


Han fortsätter:

– Det är antagligen inte vår merchandise, utan en av de tusentals bootleg-tröjor som säljs över hela världen. Kolla bara på Wish, och gissa hur många av de produkterna vi har nån koll på.

Ett fankonto dedikerat till Red Hot Chili Peppers publicerade bilden där man ser gitarristen iklädd Anti Cimex-tröjan. Många av kommentarerna på inlägget noterar bandet, och en användare skriver: "Den coolaste grejen är att John har på sig en Anti Cimex-tröja".


Vad är er relation till Red Hot Chili Peppers musik?

– Jag hade en Red Hot Chili Peppers-period på 80-talet, tidigt nittiotal. Under Mothers Milk-eran. Därefter gjorde de Under the bridge och fastnade i balladträsket. Sedan dess har jag inte lyssnat på dem. 

Se John Frusciante i Anti Cimex-tröjan här.


LÄS OCKSÅ: Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan

ANNONCE