Nyhet

Svensk artist spelar åter i Saudiarabien trots kritik

GAFFA.se – allt om musik

I december 2021 gick festivalen MDL Beast Soundstorm av stapeln i den saudiarabiska huvudstaden Riyadh där flera svenska artister som Rebecca & FionaAxwellAdam Beyer, La Fleur, Salvatore Ganacci och Alesso var bokade att uppträda. Kritik framfördes då Saudiarabiens regim anklagas för grova brott mot mänskliga rättigheter, och att landets underhållningsmyndighet var med och arrangerade festivalen, enligt DN. Landets regering anklagas bland annat för att ha dödsstraff för homosexuella och för att döda journalister som är kritiska mot regimen.

Efter denna kritik valde Rebecca & Fiona att hoppa av. 

Nu är Axwell åter aktuell som artist i Saudiarabien då han ska uppträda som DJ på Formula 1 STC Saudi Arabian Grand Prix som utspelar sig den 26 och 27 mars. Tävlingarna kommer att hållas i Jeddah.

Axwell är en fyrfaldigt Grammynominerad svensk producent och en tredjedel av Swedish House Mafia. Axwell är upväxt i Lund och har haft ett stort inflytande över den elektroniska musikgenren sedan solosläppet Feel The Vibe 2004 och Watch The Sunrise 2005, som släpptes via artistens egna skivbolag Axtone Records. Sedan skulle han nå ny succé tillsammans med Steve Angello och Sebastian Ingrosso i Swedish House Mafia.

LÄS OCKSÅ: Spotify raderar krigshetsande spellistor – "innehållet är förbjudet"

ANNONCE