Nyhet

Toalett föreställandes Metallicas trummis ställs ut på museum

GAFFA.se – allt om musik

Vi har tidigare kunnat berätta att ett Metallica-fan har byggt en toalett, där en skulptur i naturlig storlek av bandets danska trummis Lars Ulrich pryder toalettsitsen. Denna ovanliga toalett skapades av konstnären Prince Midnight, som har gett figuren trumpinnar i händerna och en t-shirt med "Lars Ulrich" skriven i den ikoniska Metallica-fonten.Nu meddelas det att toaletten ska ställas ut på Ripleys Believe It Or Not Museum i Köpenhamn, detta enligt NME.

Skaparen Prince Midnight har nyligen valt att lämna över verket till Ripley Entertainments huvudkontor i Orlando, Florida, och här skickas det snart vidare till företagets museum i Köpenhamn, nära Lars Ulrichs hemstad Gentofte. Ripley-museerna finns i flertalet länder och är kända för att ställa ut unika föremål.

Prince Midnight poängterar att verket inte ska ses som en förolämpning mot Lars Ulrich.

– Den här toaletten skapades av ett Metallica-superfan, säger han till Tampa Bay Times och fortsätter:

– De skrev de första låtarna som betydde något för mig.

Han tillägger att anledningen till att han valde Lars Ulrich som modell och inte en av de andra Metallica-medlemmarna är att han som trummis alltid sitter ner på konserter.

Prince Midnight har tidigare försökt lämna över en fullt fungerande gitarr byggd av sin döda farbrors ben till Ripley-museerna. Där blev det ett nej tack, men de var intresserade av att ställa ut Lars Ulrich-toaletten.

Exakt när toaletten kommer att ställas ut i Köpenhamn är ännu inte känt. 

LÄS OCKSÅ: Insamlingskonsert för Ukraina på Avicii Arena

ANNONCE