Nyhet

Will Smith blev Oscarsgalans stora snackis – slog till Chris Rock

GAFFA.se – allt om musik

I natt, svensk tid, ägde den 94:e Oscarsgalan rum i Dolby Theatre, Los Angeles, för första gången på nästan två år utan coronarestriktioner. Sedvanligt blev det ett antal liveframträdanden, bland annat av Beyoncé som framförde sin Oscarsnominerade låt Be Alive från filmen King Richard från en tennisbana i Los Angeles-kvarteret Compton. Se hennes framträdande nedan:

King Richard, med Will Smith i huvudrollen, handlar om tennissystrarna Serena och Venus Williams pappa, som växte upp i den fattiga Los Angeles-stadsdelen Compton, som också är känd för att ha fostrat en rad framstående rappare, bland annat N.W.A. och Kendrick Lamar. Skådespelaren och musikern Will Smith vann för övrigt en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin insats i King Richard.

Innan dess hann han dock skapa den största snackisen från galan. Will Smith gick upp på scenen och slog till komikern Chris Rock efter att han i ett skämt uppmärksammat Will Smiths fru, skådespelerskan Jada Pinkett Smiths, frisyr.

"Jada, jag älskar dig. GI Jane 2, jag kan inte bärga mig", sa Chris Rock och och gav en blinkning åt den korthåriga Demi Moore i filmen GI Jane.

Jada Pinkett Smith har sedan tidigare varit öppen med att hon drabbats av alopeci, en autoimmun sjukdom som leder till håravfall. Men skämtet från Chris Rock togs inte emot väl av Will Smith som tog till våld.

Se incidenten nedan:Incidenten ska inte ha varit en del av showen och arrangörerna av galan har gått ut med ett uttalande på Twitter om att våld är oacceptabelt.


Chris Rock har valt att inte göra en polisanmälan av incidenten till Los Angeles-polisen LAPD, enligt Buzzfeed News.

LÄS OCKSÅ: Taylor Hawkins dog med tio substanser i kroppen

ANNONCE